Lite om Mig!

Sarimaria Yrjänä heter jag och här är en liten kort story om vad som rör sig i huvudet på mig när det gäller mitt måleri

Så sent som 2015 bestämde jag mig för att göra vad jag vill med mitt liv. Jag är på vandring från att ha målat föreställande till att bli allt mer abstrakt. En sökare som utforskar olika tekniker som inte läggs på minnet utan verkar leva sitt eget liv. Förändras i varje målning. Det är en resa jag ger mig ut på varje gång jag står inför det vita pappret, tomma duken eller tygerna som ligger orörda på mitt bord. När jag målar så finns det ingen planering eller riktning.

Jag står på en perrong, redo att resa. Jag vet inte vart, inte med vem, eller när jag kommer fram. Jag hoppar på och låter sinnena styra tåget. Plötsligt är jag framme! Det spelar ingen roll om målningen är färdig eller inte. Är jag framme så är det över. Jag överger mina målningar mer än färdigställer dem. Lämnar dem kvar på tåget som drar vidare utan mig.

En målning för mig ska kännas i magen, beröra mig få mig att känna och få tankarna att vilja rusa runt bland förnimmelser och ljusspår. Vem som hållit i verktyget? Spelar för mig ingen som helst roll. Det är värdet som den har för mig som räknas. Inget annat. Det är det jag önskar att den som köpt en av mina tavlor upplever.

Jag lever mitt liv som människa, mor, syster, fru, moster, faster, mormor, farmor, vän i en gammal skola bakom en svart järngrind. Ateljé SvartaGrind som är beläget nära Skånska Söderåsen.

Mina tekniker är i huvudsak i akrylens tjänst eftersom den ger mig så många möjligheter att göra som jag själv vill och önskar för ögonblicket. Jag använder även efterglödande färger som lagrar ljus som sedan avges i mörker under många timmar. Så det sker en hel del blandtekniker.

Jag designar och syr även upp konståkningsdräkter i min syateljé.

Motto: Art is my salvation and survival

www.sarimaria.nu